Prof. univ. Mircea DUMITRU, membru corespondent al Academiei Române,
ales membru al Academiei Europaea

 

Prof. univ. Mircea Dumitru, membru corespondent al Academiei Române, rector al Universității din București, a fost ales în luna octombrie 2019 membru al Academiei Europaea, cu sediul la Barcelona.

Fondată în 1988, la inițiativa Societății Regale, Academia Europaea este o organizație pan-europeană cu preocupări academice trans-disciplinare, dedicată științelor, artelor și literelor, a cărei misiune este de a susține educația și cercetarea la nivel de excelență în domenii ale cunoașterii relevante pentru spațiul european, dar și pentru comunitatea științifică din întreaga lume.

După ceremonia de alegere, profesorul Mircea Dumitru a declarat:  „M-am simțit onorat și emoționat, deopotrivă, să mă număr printre noii membri ai Academiei Europaea, primiți oficial în cursul săptămânii trecute în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Barcelona.

Am împărțit scena cu colege și colegi din întreaga Europă, susținători cu toții ai cercetării interdisciplinare și ai științelor umaniste, ca motoare pentru evoluția societăților noastre.

Cred că acum este de datoria mea să deschid o fereastră de oportunitate pentru accederea în Academie a celor mai reputați cercetători români. În același timp, voi susține crearea de noi punți între profesorii și cercetătorii Universității din București, dar nu numai, și membrii Academiei pentru a dezvolta împreună proiecte și noi viziuni.“

Sursă: pagina web a Universității din București
copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006