Viața academică

 

Reuniunea internațională „Știința și drepturile omului“
Paris | 10-11 septembrie 2019


Organizatori:
Academia de Științe din Franța
Academia Națională de Științe „Leopoldina“ din Germania


În perioada 10-11 septembrie 2019, acad. Bogdan C. Simionescu, vicepreședinte al Academiei Române, a participat la reuniunea internațională „Știința și drepturile omului“, care a avut loc la Paris, în organizarea Academiei de Științe din Franța și Academiei Naționale de Științe „Leopoldina“ din Germania. La eveniment au fost invitate academiile și societățile academice europene.

Ideea principală a manifestării a fost aceea că știința oferă unul dintre puținele spații de consens în societatea contemporană, în care prea multe elemente tind să separe oamenii. O teoremă matematică sau un rezultat experimental nu sunt legate de o credință sau de o opinie. Oamenii de știință au obligația de a păstra acest spațiu al consensului și de a nu îl denatura prin elemente străine științei.

Expunerile și dezbaterile s-au axat pe temele „Drepturile omului: utopie sau realitate?“, „Formarea comitetelor științifice de apărare a drepturilor omului“, „Migrația, diversitatea, drepturile omului și educația“, „Educația științifică și adevărul“, „Drepturile omului și educația“.
 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006