13 octombrie 2021

Întâlnirea dintre președintele Academiei Române și
Ambasadorul Republicii Islamice Iran la București


Academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a primit miercuri, 13 octombrie 2021, vizita ES Seyed Hossein Sadat Meidani, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Islamice Iran la București.

Întâlnirea dintre cele două personalități a marcat o primă luare de contact, în care au fost prezentate istoria de peste 150 de ani a Academiei Române și activitatea sa culturală și științifică, pusă în slujba națiunii române, cât și istoria Republicii Islamice Iran și reperele culturale și spirituale care au fondat statul modern iranian.

Cele două părți au stabilit premisele unor colaborări viitoare și a unor proiecte comune între Academia Română și Academia de Științe a Republicii Islamice Iran.

Profesor de drept internațional la School of International Relations, E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani are o experiență notabilă în diplomație, începând cu anul 1998. A făcut parte din corpul misiunilor diplomatice de la Haga și Paris.

În perioada 2013-2017 a fost membru și vicepreședinte al Consiliului Consultativ Științific și Tehnic al Convenției UNESCO pentru protejarea patrimoniului cultural subacvatic. Între anii 2018-2020 a deținut calitatea de director general al grupului de lucru pentru implementarea Planului Comun și Cuprinzător de Acțiune (JCPOA).

Devenind ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Islamice Iran la București în iunie 2021, E.S. dr. Seyed Hossein Sadat Meidani are ca misiune dezvoltarea relațiilor diplomatice bilaterale stabilite încă din anul 1902 și consolidarea schimburilor economice și culturale dintre cele două state.

Biroul de comunicare al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006