24 septembrie 2021

Întâlnirea dintre președintele Academiei Române și
Ambasadorul Republicii India în România


Academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a primit joi, 23 septembrie 2021, vizita ES Rahul Shrivastava, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii India la București.

Întrevederea a constituit o primă luare de contact, cu prezentarea istoriei de peste 150 de ani a Academiei Române și a activității sale culturale și științifice dezvoltate în slujba națiunii române, precum și o prezentare generală a istoriei Indiei și a valorilor sale spirituale și culturale.

Cele două părți au convenit asupra posibilității unor viitoare colaborări în special cu Academia de Științe din India, organism cultural și științific cu misiune academică națională.

Având o experiență de peste 20 de ani în diplomație ca reprezentant al statului în Rusia, Kazahstan, Venezuela și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, ES Rahul Shrivastava a preluat funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Indiei la București în iulie 2020. Întâlnirea de la Academia Română a fost concepută pentru a marca dezvoltarea programelor de cooperare culturală la nivel bilateral.
 

Biroul de comunicare al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006