4 mai 2020
Informare

Dialog medical româno-francez


Joi, 30 aprilie 2020, Secția de Științe Medicale a Academiei Române s-a întâlnit în teleconferință cu membri ai Academiei Naționale de Medicină din Franța, tema dezbaterii fiind evoluția epidemiei cu virusul SARS COV-2 în cele două țări.

Din partea franceză a participat un grup de academicieni coordonat de Jean François Allilaire, secretar general al Academiei Naționale de Medicină, din care au făcut parte Patrice Debré, președintele Comitetului pentru relații internaționale, Bernard Launois, fost președinte al Comitetului pentru relații internaționale, André-Laurent Parodi, fost președinte al Academiei Naționale de Medicină.

Partea română a fost reprezentată de acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române și președinte al Secției de Științe Medicale, acad. Costin Cernescu, prof. Irinel Popescu, membru corespondent al Academiei Române, și prof. Ștefan Constantinescu, membru de onoare din străinătate.

Schimbul de opinii s-a dovedit util și important, partea franceză acordând o atenție deosebită măsurilor de „ieșire din izolare“ care urmează să fie luate în viitorul apropiat. În opinia participanților la teleconferință este necesar ca aceste măsuri să asigure o reluare cât mai rapidă a activităților normale, dar să evite, în același timp, prelungirea sau revenirea bolii.

Viitoarea reuniune a celor două Academii are ca obiectiv analiza întregii evoluții a epidemiei, încercând să stabilească o serie de recomandări pentru viitor și, eventual, să demareze proiecte de studiu comune.
 

Biroul de comunicare al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006