7 octombrie 2019

Conferința internațională ESPERA 2019


Academia Română va găzdui în perioada 10-11 octombrie 2019 cea de a VI-a ediție a conferinței internaționale Economic Scientific Research - Theoretical, Empirical and Practical Approaches (ESPERA 2019). Deschiderea conferinței va avea loc joi, 10 octombrie, în Aula Academiei Române (Calea Victoriei nr. 125, București), începând cu ora 10.

Conferința, organizată anual de Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu“ al Academiei Române, în parteneriat cu Banca Națională a României, propune ca temă a dezbaterilor prezentei ediții „Harnessing Tangible and Intangible Assets in the context of European Integration and Globalization. Challenges ahead“.

Manifestarea include o diversitate de intervenții știintifice ale cercetătorilor din institutele și centrele Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu“, la care se alătură, ca în fiecare an, membri ai Academiei Române, specialiști și cadre universitare din țară și din străinătate.

Invitații de onoare ai acestei ediții sunt acad. Jaime Gil Aluja, membru de onoare al Academiei Române, președinte al Academiei Regale Spaniole de Știinte Economice și Financiare, prof. dr. Erna Hennicot-Schoepges, fost ministru al Culturii, Educației și Cercetării din Luxemburg, vicepreședinte al Institutului Internațional pentru Diplomație Culturală, și acad. Jean-Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române, profesor la Universitatea din Tel Aviv.

Conferința internațională ESPERA 2019 oferă un cadru academic de dezbatere asupra celor mai recente cercetări din domeniul științelor economice și al științelor sociale. Un element de noutate a prezentei ediții a conferinței este secțiunea dedicată studenților doctoranzi și cercetătorilor de nivel postdoctoral.

Cele mai valoroase 100 de comunicari științifice vor fi publicate, după o riguroasă selecție, în volumul conferinței, la prestigioasa editură Peter Lang Academic International Publishing Group.

Biroul de comunicare al Academiei Române

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006