7-9 octombrie 2016 | Alba Iulia | Universitatea "1 Decembrie 1918"

Galerie foto

 

Academia Română sărbătorită la cea de-a 111-a Adunare Generală a Asociațiunii ASTRA


Împlinirea a 150 de ani de la înființarea Academiei Române a fost sărbătorită de către Asociația ASTRA în cadrul propriei aniversări a 155 de ani de existență și a 150 de ani de la prima sa Adunare Generală.

În perioada 7-9 octombrie 2016, la Alba Iulia a vut loc cea de-a 111-a Adunare Generală a Asociațiunii ASTRA. Deschiderea oficială a lucrărilor a fost onorată de prezența acad. Ionel Valentin Vlad, Președintele Academiei Române, acad.Victor Surdu, Vicepreședinte al Academiei Române, acad. Emil Burzo, Președintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române, acad. Marius Porumb, director al Institutului de Arheologie și Istoria Artei, Cluj-Napoca.

Lucrările au fost conduse de prof.univ. Dumitru Acu, președintele ASTRA.

La eveniment au participat: IPS Irineu Bistrițeanul, Arhiepiscopul de Alba Iulia, prof. Daniel Breaz, rectorul Universității 1 Decembrie 1918, Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean, pr. Iulian Budescu, vicar la Mitropolia Basarabiei, înalte fețe bisericiești, oficialități locale și județene.

Acad. Ionel-Valentin Vlad, președintele Academiei Române a reliefat legătura strânsă dintre ASTRA și Academia Română pe tot parcursul existenței acestor instituții ce au promovat de-a lungul timpului idealurile românilor.

Din partea Academiei Române au susținut alocuțiuni acad. Emil Burzo, Președintele Filialei Cluj-Napoca a Academiei Române - "Iuliu Maniu și Iuliu Hossu, membrii ai Academiei Române. Oameni pe care i-am cunoscut" și acad.Victor Surdu, Vicepreședinte al Academiei Române, care și-a axat discursul pe tema patrimoniul, material și imaterial, apreciind valoarea identiară a tradițiilor folcorice și a susținând, în același timp, recuperarea patrimoniului deținut până în 1948 de ASTRA.
 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006