TEHNOLOGIA VINURILOR EFERVESCENTE
Autor: Valeriu V. Cotea


Cartea prezintă aspecte și particularități ale tehnologiei de producere a vinurilor spumante, obținute fie prin metoda tradițională de fermentare în butelii, fie prin metode ce impun folosirea cisternelor de presiune. În acest sens, pentru prima dată în țară, sunt prezentate tehnologia de producere a vinului materie primă, asamblajul vinurilor, depozitarea buteliilor în vederea fermentării și maturării spumantului pe drojdie, fermentarea în butelii, modificări de compoziție ce apar în urma fermentației, licoarea de expediție și dozarea ei. O atenție deosebită s-a acordat și vinurilor spumante produse printr-o singură fermentare, precum și vinurilor petiante, spumoase și perlante.

Prin actualitatea informațiilor oferite, lucrarea se adresează specialiștilor din învățământ, cercetare și producție.

Cartea conține 260 pagini în format 17 x 24 cm.

 

 

copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006