Academia RomânăSimbol al spiritualității, forum al consacrării, spațiu al cercetării fundamentale

Apel adresat de participanții la Congresul Istoricilor Români Alba Iulia

8-10 septembrie 2022


Academia Română susține protestul Academiei de Științe a Moldovei împotriva comasării institutelor de cercetare din Republica Moldova

7 iulie 2022

Fundația Dalles

Deschiderea oficială a ciclului

„Conferințele Dalles ale Academiei Române“

19 ianuarie 2023, ora 9
Sala „Dalles“, Bd. Nicolae Bălcescu nr. 18

Academia Română reia ciclul conferințelor cu public susținute la Fundația „Dalles“, după o întrerupere de 75 de ani. Conferința inaugurală va fi rostită de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române.

citește

Actualitate

Termen: 15 martie 2023

APEL de înscriere la burse pentru elevii performanți


citește

3 februarie 2023

Sesiune comemorativă „Iuliu Maniu, un patriot în slujba Țării“


citește

2 februarie 2023

Asteroidul 44194 Urmuzcitește

31 ianuarie 2023

Academia Română la prima Gală a Cercetării Românești – 2023


citește

30 ianuarie 2023

Conferința „Pons Constantini redivivus“citește

26 ianuarie 2023

Conferința „Complexul monastic Strehaia“citește

Vezi mai multe

Prof. univ. Jean-Jacques Askenasy

INTERVIU

Prof. univ. Jean-Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române

Adevărata esență umană: a vedea omul din fiecare evreu așa cum vezi omul din fiecare român, francez sau spaniol

„Faptul că eu l-am putut iubi pe E.S. Monsenior Ioan Robu, arhiepiscop mitropolit al Bisericii Romano-Catolice din România, membru de onoare al Academiei Române, și pe Wilhelm Dancă, teolog și filozof, membru corespondent al Academiei Române, faptul că le port o prietenie sinceră, autentică, aceasta este semnificația care o are pentru mine Academia Română.“

citește
Card image cap

Reabilitarea, consolidarea și extinderea sediului Academiei Române

Academia Română și Compania Națională de Investiții vor semna miercuri, 14 septembrie 2022, contractul de reabilitare, consolidare și extindere a sediului Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române începând cu ora 9.

Contractul va fi semnat de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Manuela Irina Pătrășcoiu, președinta Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației Attila-Zoltán Cseke.

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare a sediului istoric al Academiei Române și construire a unui nou corp de aulă a fost inclus în anul 2020 în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor“, și aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021. În luna februarie a anului 2022 Compania Națională de Investiții a lansat procedura de achiziție publică pentru atribuirea lucrărilor. Conform Ministerului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, contractul are o valoare totală de 152.736.390,13 de milioane de lei, care va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii.

Aici puteți accesa versiunea precedentă a site-ului Academiei Române