Academia RomânăSimbol al spiritualității, forum al consacrării, spațiu al cercetării fundamentale

Punct de vedere al Academiei Române privind valorificarea resurselor minerale ale României

11 aprilie 2024


Obiecții privind dosarul de candidatură Actele dualismului austro-ungar 1867 pentru Programul MoW

11 aprilie 2024


În apărarea cercetării academice românești. Punct de vedere al Academiei Române

23 august 2023


Cum este percepută importanța cercetării științifice pentru dezvoltarea economică și socială și cum răspunde acestor deziderate?

22 august 2023


Punct de vedere al Academiei Române referitor la problema navigaţiei pe braţul Chilia, Delta Dunării

6 martie 2023

Academia Română, situată pe primul loc la nivel național în clasamentul instituțiilor de cercetare SCImago


Cel mai recent clasament SCImago pentru sectorul cercetare-dezvoltare situează Academia Română pe locul întâi în România din cele 46 de unități de cercetare reținute de acest sistem de evaluare.

Performanța este dublată și de prezența în acest clasament a cinci institute de cercetare ale Academiei Române.

Clasamentul este stabilit conform unui indicator complex, multicritierial. Portalul SCImago Journal & Country Rank include reviste și indicatori științifici de țară dezvoltați din informațiile conținute în baza de date Scopus® (Elsevier BV).

citește

 

Actualitate

24 aprilie 2024

Conferința „Citatul, autocitatul și colajul în compoziția muzicală“
citește

18 aprilie 2024

Conferința „Biblioteca Academiei Române ‒ tezaur cultural și științific“
citește

17 aprilie 2024

Conferința tinerilor cercetători din şcolile de chimie bucureştene – ediția I
citește

16 aprilie 2024

Lansarea volumului
„Andrei Rădulescu – Corespondență“
citește

16 aprilie 2024

Conferința științifică „Șase decenii de la adoptarea Declarației din aprilie 1964. Implicații politico-diplomatice, economice și sociale“


citește

21 martie 2024

APEL de înscriere la burse pentru elevii performanți, anul școlar 2024-2025
citește

Vezi mai multe

INTERVIU

Dr. Mirela Moldoveanu, Institutul de Biologie al Academiei Române

Repopularea Mării Negre cu alga brună – un proiect cu implicarea cercetătorilor de la Institutul de Biologie al Academiei Române

„Alga brună, Cystoseira barbata, macroalgă din clasa Phaeophyceae, este o specie de interes științific, ecologic și economic.“

„Proiectul are la bază o colaborare interdisciplinară, care se sprijină pe binomul profesional biologie-scafandrerie și se încadrează în sfera activităților de cercetare-dezvoltare științifică destinată lucrărilor de construcție și reconstrucție ecologică subacvatică.“

citește

 
Card image cap

Reabilitarea, consolidarea și extinderea sediului Academiei Române

Academia Română și Compania Națională de Investiții vor semna miercuri, 14 septembrie 2022, contractul de reabilitare, consolidare și extindere a sediului Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125. Evenimentul va avea loc în Aula Academiei Române începând cu ora 9.

Contractul va fi semnat de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și Manuela Irina Pătrășcoiu, președinta Companiei Naționale de Investiții, în prezența ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației Attila-Zoltán Cseke.

Proiectul de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare a sediului istoric al Academiei Române și construire a unui nou corp de aulă a fost inclus în anul 2020 în Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul „Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor“, și aprobat de Guvernul României prin Hotărârea nr. 1232/2021 din 17 noiembrie 2021. În luna februarie a anului 2022 Compania Națională de Investiții a lansat procedura de achiziție publică pentru atribuirea lucrărilor. Conform Ministerului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, contractul are o valoare totală de 152.736.390,13 de milioane de lei, care va fi asigurată prin Compania Naţională de Investiţii.

Abonare Buletin informativ

Calea Victoriei 125

Sector 1, Cod 010071, Bucureşti

031-2254073

Centrala