20-22 iunie 2024
Institutul de Istorie „George Barițiu“
Institutul de Cercetări Socio-umane al Academiei Române


Sesiunea de comunicări științifice
„Mărirea și decăderea orașelor“

Comisia de Istorie a Orașelor din România din cadrul Academiei Române, împreună cu Institutul de Istorie „George Barițiu“ al Academiei Române și Institutul de Cercetări Socio-umane al Academiei Române, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca organizează cea de-a XXX-a ediție a sesiunii de comunicări științifice a comisiei, cu tema „Mărirea și decăderea orașelor“. Evenimentul se va desfășura în perioada 20-22 iunie 2024, în spațiile Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Programul sesiunii cuprinde prezentări ale cercetărilor privind evoluția urbană, valorificarea patrimoniului, organizarea edilitară și administrativă, relațiile strategice dintre orașe. Expunerile abordează o largă perspectivă tematică și metodologică ce acoperă un segment cronologic vast, din epoca medievală românească până în contemporaneitate.

La ediția de anul acesta, desfășurată în format hibrid, vor participa peste 35 de specialiști din domeniile istoric, arheologic, istoria artei, arhitectură și urbanism, demografie, științe economice și juridice, activi în institute de cercetare, universități, muzee, centre de cultură și organizații profesionale.

Partener al evenimentului:
Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir“ din București

Biroul de comunicare al Academiei Române