23-24 mai 2024
Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“


Simpozionul Internațional de Lingvistică, ediția a IX-a, marcată aniversar

Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“ al Academiei Române organizează cel de al IX-lea Simpozion Internațional de Lingvistică, eveniment cu o largă și prestigioasă participare națională și internațională. Ediția din acest an a simpozionului este dedicată împlinirii a 75 de ani de la înființarea institutului.

Evenimentul se va desfășura în perioada 23-24 mai 2024, la sediul din Casa Academiei, Calea 13 Septembrie nr. 13, și se bucură de participarea a patru mari lingviști la nivel mondial, care vor susține conferințe plenare: prof. David Pesetsky, Massachusetts Institute of Technology – MIT, prof. Roberta D’Alessandro, Universitatea din Utrecht, prof. Adam Ledgeway, Universitatea din Cambridge, și prof. Arhonto Terzi, Universitatea din Patras.

Sesiunea de deschidere va fi onorată de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, și a acad. Gheorghe Chivu, președintele Secției de filologie și literatură a Academiei Române. Vor lua de asemena cuvântul prof. univ. dr. Oana Fotache-Dubălaru, decan al Facultății de Litere a Universității din București, și conf. univ. dr. Adina Dragomirescu, director al Institutului de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Alexandru Rosetti“.

Cu acest prilej, prof. David Pesetsky, de la Massachusetts Institute of Technology – MIT, membru al American Association for the Advancement of Science și al Societății Lingvistice Americane, va susține o conferință invitată la Academia Română miercuri, 22 mai 2024, de la ora 14.


Biroul de comunicare al Academiei Române

Program