PREZENTARE

Obiective

 

Institutul de Etnografie si Folclor „Constantin Brailoiu” este o structura de cercetare multidisciplinara, de orientare socio-umana. Sarcina sa principala este sa elaboreze studii fundamentale si avansate asupra fenomenului culturii populare traditionale si contemporane, rurale si urbane, în domeniile folcloristicii (folclor literar), etnomuzicologiei, etnografiei, etnocoreologiei si arhivelor multimedia, neconventionale, de folclor.

In titulatura institutiei sunt alaturate, pe de o parte, denumirea obiectului de studiu si a fenomenelor ce urmeaza a fi analizate, iar pe de alta parte, a disciplinelor cu veche traditie în cercetarea de profil din România.

Institutia poarta numele lui Constantin Brailoiu, membru corespondent al Academiei Române, personalitate culturala care, prin activitatea sa, a contribuit la dezvoltarea si modernizarea metodei de cercetare în etnomuzicologia româneasca si internationala si la fixarea principiilor care stau la baza alcatuirii arhivelor multimedia, neconventionale, de folclor.

   

 24–25 octombrie 2019

 

Colocviile "Brailoiu", Ediția a XI-a

 
 

11 iunie 2019

Amfiteatrul "Ion Heliade Rădulescu" al Bibliotecii Academiei Române

 

70 ani de le înființarea
Institutului de Etnografie și Folclor "Constantin Brăiloiu"