Conferința Internațională de Chimie Fizică - ROMPHYSCHEM
Organizatori:
Academia Română
Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ al Academiei Române
Facultatea de chimie a Universității din București


Parteneri:
Societatea de Chimie din România
Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării
Asociația ALPHA


Alocuțiuni:
- acad. Marius Andruh, vicepreședinte al Academiei Române
- acad. Nicolae Zamfir, vicepreședinte al Academiei Române
- acad. Maria Zaharescu, membru titular al Academiei Române
- dr. Ioan Balint, director al Institutului de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ al Academiei RomâneConferința Internațională de Chimie Fizică – ROMPHYSCHEM, ajunsă la a XVII-a ediție, este dedicată promovării proiectelor de cooperare națională și internațională în domeniul cercetărilor de chimie teoretică, termodinamică și cinetică chimică, cataliză, electrochimie, coroziune, lichide ionice, materiale avansate, biofizică și chimie fizică farmaceutică, chimie verde și ingineria mediului, tehnici elipsometrice și spectroscopice, sol-gel și chimia fizică a materialelor soft.

Ediția de anul acesta a conferinței marchează o dublă celebrare: împlinirea a 60 de ani de la înființarea Institutului de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ al Academiei Române și 55 de ani de la prima Conferință de Chimie Fizică – ROMPHYSCHEM.

Din anul 2006, ROMPHYSCHEM este un eveniment internațional care reunește oameni de știință, membri ai comunităților academice, profesori, tineri cercetători, ingineri și studenți, într-o dezbatere extinsă a principalelor aspecte fundamentale și aplicate ale chimiei fizice.

Detaliile evenimentului și programul sesiunilor se găsesc pe: https://gw-chimie.math.unibuc.ro/romphyschem/