27 octombrie 2022


Vizita la Academia Română a delegației Academiei de Științe a Albaniei

În data de 27 octombrie 2022, Academia Română a primit vizita delegației Academiei de Științe a Albaniei, în cadrul căreia au fost discutate coordonatele generale de colaboare științifică și culturală dintre cele două academii.

Academia Română a fost reprezentată de acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, acad. Nicolae Zamfir, vicepreședinte, acad. Ioan Dumitrache, secretar general, și acad. Gabriela Marinoschi, director al Institutului de Statistică Matematică şi Matematică Aplicată „Gheorghe Mihoc-Caius Iacob“ al Academiei Române.

Delegația albaneză a fost alcătuită din: acad. Skënder Gjinushi, președintele Academiei de Științe a Albaniei, acad. Nazim Gruda, specialist în agronomie și biologie aplicată, prof. Vjollca Ibro, membră a Comisiei de biologie, agricultură și medicină veterinară a Academiei de Științe a Albaniei, prof. Linda Luarasi, Facultatea de Științele Naturii, Universitatea din Tirana, și dna Edita Pogaçe, Departamentul de relații internaționale al Academiei de Științe a Albaniei.

Discuțiile s-au finalizat cu semnarea Acordului de cooperare științifică dintre Academia Română și Academia de Științe a Albaniei.

Biroul de comunicare al Academiei Române