2 februarie 2022


Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române,
a primit vizita ES Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București

Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, a primit joi, 27 ianuarie 2022, vizita ES Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București. În cadrul vizitei au fost discutate perspectivele colaborării în domeniul științific și cultural între Republica Moldova și România și au fost reamintite relațiile consolidate, de-a lungul a peste 30 de ani, dintre Academia Română și Academia de Științe a Moldovei.

Vizita la Academia Română este una dintre primele întrevederi oficiale pe care ES Victor Chirilă le are în România, după recenta sa numire, în noiembrie 2021, ca ambasador al Republicii Moldova la București.

Licențiat al Facultății de Istorie, Universitatea „Al. I. Cuza“ din Iași (1994) și al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, Facultatea de Relații internaționale și studii europene (1996), cu studii masterale la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, specializat în politici europene comparative (2007), Victor Chirilă are o bogată experiență diplomatică și o bună cunoaștere a mediului politic și economic internațional. A fost consilier pentru politica externă al Prim-ministrului Republicii Moldova, director-adjunct în cadrul Departamentului Relații Economice Internaționale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, consilier la Ambasada Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române și ES Victor Chirilă, ambasadorul Republicii Moldova la București, și-au manifestat întreaga disponibilitate pentru diversificarea mijloacelor de dezvoltare a relațiilor de colaborare culturală și științifică dintre Academia Română și entități specializate din Republica Moldova.

Biroul de comunicare al Academiei Române