Președintele Academiei Române conferențiază
la Colegiul Pontifical Teutonic de la Vatican

18 octombrie 2018


Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, conferențiază joi, 18 octombrie 2018, ora 17, la Colegiul Pontifical Teutonic din Cetatea Vaticanului, în cadrul întâlnirii „România – 100 de ani de la constituirea statului național unitar român. Raporturile cu Sfântul Scaun“.

Președintele Academiei Române va susține prelegerea cu tema „Cum s-a format România – reflecții la un secol de la momentul 1918“.

Manifestarea va fi deschisă la ora 17 de P. Bernard Ardura, președintele Comitetului Pontifical de Științe Istorice, urmat de E.S. Liviu-Petru Zăpîrțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, care va vorbi despre semnificația filosofică a ideii de unitate națională.

Alături de președintele Academiei Române vor lua cuvântul prof. Matteo Luigi Napolitano, de la Università degli Studi del Molise, care va susține prelegerea „Relațiile dintre Sfântul Scaun și România. Diplomație, dialog, dezacord și întâlnire“, și prof. Marialuisa Sergio, din cadrul Università degli Studi di Roma Tre, cu prelegerea „Între ideologie, religie și politică. Sfântul Scaun și România după al doilea război mondial“.

Evenimentul este organizat de Comitetul Pontifical de Științe Istorice – Sfântul Scaun, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran Militar de Malta și de Universitatea „Babeș Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Biroul de presă al Academiei Române