data-layout="button" data-size="small"> Share

11 iunie 2024

Un volum de 4 stele cu autori membri ai Academiei Române:
„Hipertensiunea și insuficiența cardiacă. Epidemiologie, mecanisme și tratament“


A doua ediție a volumului „Hipertensiunea și insuficiența cardiacă. Epidemiologie, mecanisme și tratament“ a primit un excelent feedback din partea comunității științifice. Într-o scrisoare către editorii cărții ‒ Maria Dorobanțu, acad. Victor Voicu, Guido Grassi, Enrico Agabiti-Rosei și Giuseppe Mancia ‒, Springer precizează că volumul a obținut un punctaj de 94 din 100 posibile și astfel a fost clasificată în categoria cărților de 4 stele.

Evaluarea cărții s-a realizat în cadrul platformei Doody's Review Service și a fost coordonată de Jonathan Rzonzew. Acesta concluzionează că volumul este de înaltă ținută științifică, și-a atins obiectivele, oferă argumente științifice excepționale și constituie o resursă informațională indispensabilă medicilor specialiști care tratează hipertensiunea și insuficiența cardiacă. Amănunte sunt disponibile la adresa http://corp.doody.com/doodysreviewservice/.

Lansată la Academia Română pe data 24 aprilie 2024, ediția a doua a volumului Hypertension and Heart Failure. Epidemiology, Mechanisms and Treatment ‒ „Hipertensiunea și insuficiența cardiacă. Epidemiologie, mecanisme și tratament“ a fost publicată de Springer în 2023, în coordonarea editorilor Maria Dorobanțu, membru corespondent al Academiei Române; acad. Victor Voicu, președintele Secției de științe medicale a Academiei Române; Guido Grassi, președintele Societății Europene de Cardiologie; Enrico Agabiti-Rosei, fostul președinte al Societății Europene de Hipertensiune; Giuseppe Mancia, unul dintre fondatorii Societății Europene de Hipertensiune.

Prima ediție a cărții a apărut tot la Springer, în 2019, și, de asemenea, a fost lansată în Aula Academiei Române.

Biroul de comunicare al Academiei Române