data-layout="button" data-size="small"> Share

25 martie 2024

Prof. dr. ing. Liviu Marșavina, membru corespondent al Academiei Române,
Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca


Prof. dr. ing. Liviu Marșavina, membru al Secției de științe tehnice, a primit vineri, 22 martie 2024, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în cadrul ceremoniei solemne din Aula „Alexandru Domșa“.

Acordat la propunerea Departamentului de Inginerie Mecanică din Facultatea de Autovehicule Rutiere, Mecatronică și Mecanică, titlul reprezintă o recunoaștere a excelenței profesionale și academice, a notorietății profesionale naționale și internaționale, a contribuțiilor în domeniul rezistenței materialelor, mecanicii ruperii și mecanicii experimentale.

Prof. dr. ing. Liviu Marșavina este prorector al Universității Politehnica din Timișoara și cadru didactic al Facultății de Mecanică. Se numără printre cei mai de seamă colaboratori ai Universității Tehnice din Cluj-Napoca, fiind implicat în susținerea Departamentului de Inginerie Mecanică, în proiectele didactice ale universității, în coordonarea lucrărilor doctoranzilor din domeniul ingineriei mecanice, în activitatea mai multor comisii de promovare și abilitare.

Prof. Marșavina colaborează cu membrii Laboratorului ECSML în diverse proiecte de cercetare și a contribuit semnificativ la stabilirea unor parteneriate între membrii comunității academice din Timișoara și Cluj-Napoca, în vederea dezvoltării inițiativelor comune care să promoveze cercetările din domeniul rezistenței materialelor.

Profesorul Liviu Marșavina este membru corespondent al Academiei Române din anul 2018.

Biroul de comunicare al Academiei Române