data-layout="button" data-size="small"> Share

13 decembrie 2023

Dr. ing. Dorin Comaniciu, membru de onoare al Academiei Române,
a conferențiat la Universitatea din Pennsylvania


Dr. ing. Dorin Comaniciu, membru de onoare al Academiei Române, a prezentat în data de 13 decembrie 2023, la Universitatea din Pennsylvania, conferința Herman P. Schwan Distinguished Lecture cu tema „Seeing the Unseen: How AI Redefines Bioengineering”. Conferința a fost dedicată unuia dintre membrii fondatori ai Departamentului de Bioinginerie din cadrul Universității din Pennsylvania, care a emigrat din Germania după al Doilea Război Mondial și a contribuit la crearea domeniului bioingineriei în Statele Unite ale Americii.

Prezentarea susținută de dr. ing. Dorin Comaniciu la Universitatea din Pennsylvania s-a concentrat pe modul în care tehnologia bazată pe inteligența artificială ajută la descoperirea secretelor biologice ale corpului uman și pe modul în care descoperirile sunt utilizate pentru diagnosticarea și tratamentul cancerului și bolilor cardiovasculare.

Cu acest prilej, prof. Ravi Radhakrishnan, de la Catedra de Bioinginerie a Universității din Pennsylvania i-a înmânat dr. ing. Dorin Comaniciu Diploma Distinguished Lecture.

Dr. ing. Dorin Comaniciu, doctor în electronică și telecomunicații și doctor în inginerie electrică și calculatoare, este vicepreședinte executiv la compania Siemens Healthineers, cu responsabilitate globală pentru Inteligența Artificială și Inovația Digitală.

Biroul de comunicare al Academiei Române