data-layout="button" data-size="small"> Share

6-8 noiembrie 2023

Universitatea din Lille organizează o conferință în onoarea matematicianului
Dan Timotin, membru corespondent al Academiei Române


În onoarea matematicianului Dan Timotin, membru corespondent al Academiei Române, Universitatea din Lille organizează, în perioada 6-8 noiembrie 2023, conferința internațională Théorie des opérateurs.

La conferință participă, alături de Dan Timotin, cercetători din Argentina, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Franța, Germania, India, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia.

Programul conferinței este disponibil la adresa https://www.mathconf.org/otlille2023.

Dan Timotin a absolvit Facultatea de Matematică a Universității din București (1976), unde și-a susținut și doctoratul (1986).

Preocupările de cercetare ale matematicianului Dan Timotin vizează domeniul analizei funcționale, teoriei operatorilor, aplicațiilor în teoria funcțiilor, precum și alte domenii conexe.

Matematicianul Dan Timotin a fost profesor invitat la Universitățile din Bordeaux, Lille, Lyon și Besançon în Franța, Georgia Tech, Georgia State și Indiana University în SUA. A predat un curs de teoria operatorilor și teoria sistemelor la Georgia Institute of Technology pentru studiile de masterat. De asemenea, a fost profesor invitat la Abdus Salam School of Mathematical Sciences în Pakistan.

Dan Timotin a fost ales membru corespondent al Academiei Române în 2022.