data-layout="button" data-size="small"> Share

 

9 mai 2023

Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, Doctor Honoris Causa al
Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iași


Academician Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, va primi joi, 11 mai 2023, titlul Doctor Honoris Causa din partea Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iași. Festivitatea de decernare a titlului se va desfășura în Aula „George Emil Palade“ a UMF Iași, începând cu ora 13.

„Domnul academician Ioan-Aurel Pop este o personalitate marcantă în domeniul istoriei, care se bucură de prestigiu atât în țară, cât şi la nivel internațional, având contribuții deosebite în domeniul științific și academic. Prin acordarea acestui titlu Universitatea noastră va deveni mai bogată spiritual, adăugând numele domnului acad. prof. univ. dr. Ioan-Aurel Pop în tabloul personalităților care au primit această recunoaștere a întregii activități puse în slujba binelui, a științei, a spiritului creator în direcția unei colaborări fructuoase, tradiționale în viitor“, a declarat pentru Agerpres prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

După ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa, în semn de gratitudine, președintele Academiei Române, acad. Ioan-Aurel Pop, va susține pentru audiența universitară ieșeană conferința „Istorie și adevăr“.

Biroul de comunicare al Academiei Române