data-layout="button" data-size="small"> Share

17 iunie 2022

Prof. univ. dr. Gheorghe Chivu, membru corespondent al Academiei Române,
Doctor Honoris Causa al Universității din Pitești


Prof. univ. dr. Gheorghe Chivu, membru corespondent al Academiei Române, a primit vineri, 17 iunie 2022, titlul Doctor Honoris Causa din partea Senatului Universității din Pitești, pentru „excelența în cercetare și în dezvoltarea învățământului universitar românesc“. Evenimentul a făcut parte din manifestările dedicate aniversării a 60 de ani de la începuturile învățământului superior piteștean.

Cercetător de prestigiu al literaturii române vechi și al istoriei limbii române, prof. Gheorghe Chivu este autorul a 10 volume și a unui număr de peste 200 de articole științifice apărute în reviste naționale și internaționale. Între 1970-2010 a făcut parte din echipele de cercetare ale Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“, iar în perioada 2010-2016 a condus Colectivul de literatură veche din cadrul Institutului de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“ al Academiei Române.

Studiile sale de filologie românească veche, de dialectologie diacronică și istoria scrisului românesc au contribuit semnificativ la analiza stilistică a primelor creații din literatura română și la înțelegerea evoluției limbii din perspectivă istorică.

În anul 1993 Academia Română i-a acordat premiul „Timotei Cipariu“, iar în 2017 a primit premiul pentru ediții critice al revistei „Convorbiri literare“.

În prezent Gheorghe Chivu este profesor emerit și coordonator de doctorat în cadrul Facultății de litere, Universitatea din București.

Ceremonia decernării titlului Doctor Honoris Causa.

ALT
ALT
ALT

Credit foto: Universitatea din Pitești


Biroul de comunicare al Academiei Române