30 mai 2024
Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide“


Colocviul „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării“

Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide“ al Academiei Române – Filiala Iași organizează, în perioada 3-4 iunie 2024, colocviul „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării“. Evenimentul se va desfășura în format hibrid, la sediul Academiei Române – Filiala Iași, și prin intermediul platformei Zoom.

Ajuns la cea de a XIII-a ediție, colocviul cu participare internațională este singura manifestare științifică din România dedicată cu precădere lexicografiei, ce are ca scop reunirea specialiștilor în lingvistică și lexicografie tradițională cu profesioniști din domeniul procesării limbajului natural și al lexicografiei realizate cu mijloace electronice, punând accent pe schimbările de paradigmă specifice erei digitale.

Programul evenimentului cuprinde prezentări dedicate dicționarelor, analize ale unor studii de caz privind informatizarea, rezultate ale cercetărilor lingvistice din institutele de specialitate ale Academiei Române și din cadrul facultăților de profil din țară și din străinătate, lansări de carte.

Lucrările colocviului vor fi transmise pe pagina de Facebook a Academiei Române – Filiala Iași.


Biroul de comunicare al Academiei Române