18 aprilie 2024
Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu“


Cercetătorii de la Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu“
în dialog cu elevi de la Colegiul Lazăr

Institutul de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu“ al Academiei Române a găzduit joi, 18 aprilie 2024, întâlnirea cercetătorilor institutului cu un grup de 48 de elevi din clasele a IX-a și a X-a de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“ din București, în cadrul programului numit Lazar Job Shadowing.

Lazar Job Shadowing este un cadru special creat pentru definirea unor posibile direcții profesionale pentru elevii Colegiului Național „Gheorghe Lazăr“. Scopul întâlnirii a fost de a le face cunoscut programul științific al Institutului și de a explora direcții noi de colaborare și mentorat.

Elevii au fost întâmpinați de acad. Ileana Mânduțeanu, director adjunct al Institutului, care a prezentat programul zilei, și de acad. Maya Simonescu, director general, care a făcut o scurtă introducere în istoria de peste patru decenii a Institutului. Elevii au avut posibilitatea să afle detalii despre proiectele departamentelor de cercetare și apoi să viziteze câteva laboratoare, sub îndrumarea unor tineri cercetători, care i-au introdus în minunata lume a celulei.

Colaborarea Institutului de Biologie și Patologie Celulară „Nicolae Simionescu“ în cadrul proiectului Lazar Job Shadowing va continua.


Biroul de comunicare al Academiei Române