17 mai 2023
Institutul de Economie Națională al Academiei Române


Conferința internațională „Reziliență și competitivitate în economiile naționale – subsemnul creativității, crizelor și conflictelor“, organizată de Institutul de Economie Națională

Institutul de Economie Națională al Academiei Române organizează, în perioada 15-16 iunie 2023, conferința internațională „Reziliența și competitivitatea economiilor naționale – sub semnul creativității, crizelor și conflictelor (RESILNAT-3C)“. Evenimentul se va desfășura bilingv, în format online.

Conferința are ca scop promovarea rezultatelor de cercetare din domeniul economic, realizarea unei diagnoze asupra dezvoltării sociale și economice actuale, cât și identificarea schimbărilor și a tendințelor societății viitorului, bazată pe sustenabilitate și pe transformare digitală.

Temele abordate în cadrul conferinței vor fi centrate pe:
• Green economy and the energy crisis
• Digital inclusion- factors, limits and impact
• Labor market, skills and the digital transformation effectiveness
• Sustainable local development: tourism and heritage capitalization
• Finance, investments and global capital markets
• PAccounting, law and sustainable business models

Evenimentul oferă cadrul pentru dezvoltarea viitoarelor colaborări internaționale dintre cercetători și profesioniștii domeniului economic, încurajând analizele și dezbaterile asupra caracteristicilor evoluției economice de la nivel local.

Detaliile despre program, calendar și înscrieri se găsesc în anunțul conferinței și pe site-ul institutului.


Biroul de comunicare al Academiei Române