24 martie 2023

Lansarea volumului
„Violența domestică în România în contextul Pandemiei.
Riscuri și politici de suport“

Institutul de Cercetare a Calității Vieții al Academiei Române organizează luni, 27 martie 2023 lansarea volumului „Violența domestică în România în contextul Pandemiei. Riscuri și politici de suport“. Evenimentul se va desfășura în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, începând cu ora 10.

Studiul, elaborat de un colectiv de 13 cercetători din cadrul institutului, coordonat de prof. univ. dr. Elena Zamfir, dr. Simona Ilie și lector univ. dr. Sebastian Fitzek, pune accent pe analiza dinamicii fenomenului de violență domestică din România, în perioada Pandemiei de COVID-19. Factorii de risc reprezentați de sărăcie și consumul de alcool, extinderea vizibilă a conflictelor într-o perioadă de tensiune, tipurile de măsuri de sprijinire a victimelor violenței domestice, elaborate de organizațiile de profil, reprezintă temele pe care s-a concentrat cercetarea.

Totodată, studiul aduce în atenția specialiștilor prevederile legislative referitoare la contextul violenței domestice, strategiile sociale implementate până în prezent și rolul cultelor religioase în diminuarea fenomenului și asigurarea unui echilibru la nivelul comunităților.

Manifestarea va cuprinde prezentări și o sesiune de discuții, conform programului evenimentului.


Biroul de comunicare al Academiei Române