24-27 august 2022

Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“
este co-organizator al celui de-al 55-lea Congres al Societas Linguistica Europaea

Institutul de Lingvistică al Academiei Române „Iorgu Iordan – Al. Rosetti“ este co-organizator, în parteneriat cu Universitatea din București, al celui de-al 55-lea congres al Societas Linguistica Europaea. Evenimentul va avea loc în perioada 24-27 august 2022, la sediul Facultății de drept din Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46.

Printre invitații acestei ediții a congresului se află cercetători de prestigiu ai domeniului: Adam Ledgeway – Universitatea Cambridge, Bonnie McLean – Universitatea Uppsala, Greville G. Corbett – Universitatea din Surrey, Hagit Borer – Queen Mary University of London și Maria Rita Manzini – Universitatea din Florența.

Congresele anuale inițiate de Societas Linguistica Europaea oferă lingviștilor și filologilor din întreaga lume un spațiu științific de dezbatere și oportunitatea de a analiza cele mai noi studii și direcții de cercetare din evoluția limbilor.

Detalii despre program și tematica congresului sunt disponibile pe pagina dedicată congresului.

Societas Linguistica Europaea a fost înființată în anul 1966 de lingvistul francez André Martinet, fiind condusă, în primii săi ani, de reputatul lingvist român Eugeniu Coșeriu. Dedicate specialiștilor din întreaga lume, manifestările anuale ale societății se desfășoară în cele mai prestigioase universități europene, aducând în prim plan tendințele din cercetarea lingvistică internațională.


Biroul de comunicare al Academiei Române