Conferința internațională
Analysis & Control of Deterministic and Stochastic Differential Equations

În perioada 28-30 septembrie 2023 a avut loc la Filiala din Iași a Academiei Române conferința internațională Analysis & Control of Deterministic and Stochastic Differential Equations organizată de Institutul de Matematică Octav Mayer în cadrul proiectului PN-III-P4-PCE-2021-0006 UEFISCDI Generalized nonlinear Fokker-Planck equations, coordonat de Acad. Viorel Barbu.

La acest eveniment au prezentat expuneri matematicieni din străinătate de la Universitatea din Bielefeld, Germania, Universitatea din Pavia, Italia, Universitatea Paris Dauphine și Universitatea Aix-Marseille Franța, Universitatea de stat din Moldova precum și matematicieni români de la Institutul de Matematică Simion Stoilow din București, de la Universitatea de Vest din Timișoara și de la Institutul de Matematică din Iași.

Prezentările au abordat diverse direcții din Matematica Aplicată: ecuații Fokker-Planck, ecuații stochastice, procese Markov, sisteme dinamice, analiza și controlul unor modele pentru dinamica populațiilor, ale unor modele pentru tranziții de fază, a unor modele epidemiologice, sau pentru ecuațiile magnetohidrodinamicii, studiul unor modele din finanțe etc. Pentru mai multe detalii poate fi consultată pagina evenimentului: https://acadiasi.ro/octavmayer/conf_control2023/index.html.