3 aprilie 2024


Conferința tinerilor cercetători din şcolile de chimie bucureştene – ediția I

15 doctoranzi în chimie vor susține lucrări în cadrul Conferinței tinerilor cercetători din şcolile de chimie bucureştene – ediția I. Manifestarea este organizată de Şcoala doctorală de chimie a Academiei Române, împreună cu Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ al Academiei Române și va avea loc în data de 17 aprilie 2024, începând cu ora 9, fiind găzduită de Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ al Bibliotecii Academiei Române.

În deschiderea conferinței vor lua cuvântul academician Marius Andruh, vicepreşedinte al Academiei Române, academician Maria Magdalena Zaharescu, directoarea Şcolii de Studii Avansate a Academiei Române – SCOSAAR, și dr. Ioan Balint, directorul Institutului de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“.

Prof.univ.dr. Viorel Cîrcu, de la Facultatea de Chimie a Universității din București, va susține conferința invitată „Metalomezogeni – design și proprietăți luminiscente“.

Cele 15 lucrări susținute de tinerii doctoranzi fac parte din proiectele de cercetare desfășurate de aceștia la Institutul de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“ al Academiei Române și în cadrul laboratoarele de cercetare ale Universității din București.

Scopul conferinței este prezentarea celor mai noi rezultate ale cercetărilor efectuate de doctoranzi, precum și crearea unui spațiu de întâlnire și de dialog între tinerii specialiști și a unei platforme de colaborare în domeniul chimiei avansate.

Concluziile asupra întâlnirii științifice vor fi prezentate de dr. Victor Fruth, director adjunct al Institutului de Chimie Fizică „Ilie Murgulescu“.

Programul conferinței este disponibil pe site-ul Institutului.



Biroul de comunicare al Academiei Române