25 iunie 2024

„Romanian Journal of Information Science and Technology“ – ROMJIST,
locul I în România în clasamentul Clarivate Analytics 2023

În data de 20 iunie 2024, Clarivate Analytics a publicat rezultatele evaluării revistelor ştiinţifice pentru anul 2023, conform Master Journal List din 18.06.2024 și Journal Citation Reports 2023. UEFSCDI a întocmit tablelul cu rezultatele celor 53 de reviste româneşti aflate în clasament, la care se adaugă o revistă realizată în asociere cu Editura Wiley.

Pentru al doilea an consecutiv, pe locul întâi din punctul de vedere al criteriului factor de impact (JIF), pe toate domeniile, între cele 53 de reviste realizate ȋn ȋntregime ȋn România, se situează revista „Romanian Journal of Information Science and Technology“ – ROMJIST (JIF = 3.5), care devansează două reviste prestigioase: „Amfiteatru Economic“ (JIF = 2.6), aflată pe locul doi şi „Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases“ (JIF = 2.1), locul trei.

ROMJIST, coordonată de prof.dr.ing. Radu-Emil Precup, membru corespondent al Academiei Române, este revista Secţia de știinţa şi tehnologia informaţiei a Academiei Române și este publicată la Editura Academiei Române. În anu 2023 ROMJIST a primit Diploma de merit a Academiei Române.

Din punctul de vedere al JIF, ROMJIST este plasată în cuartila Q1 la categoriile Computer Science, Theory & Methods, respectiv Instruments & Instrumentation şi în cuartila Q2 la categoria Physics, Applied. Alte reviste româneşti plasate în cuartila Q1 sunt: „Amfiteatru Economic“, la categoria Economics, și „Carpathian Journal of Mathematics“, la categoria ,i>Mathematics.

În clasamentul recent Scopus, realizat de Sgimago, ROMJIST se situează, de asemenea, pe primul loc între revistele din România pe toate domeniile:. Este urmată de revistele „Journal of Gastrointestinal and Liver Diseases“ (locul doi) şi „Management and Marketing“ (locul trei).