26 martie 2024

Sculptura Cap de copil de Constantin Brâncuși, expusă la Paris


Sculptura Cap de copil realizată de Constantin Brâncuși în anul 1906 și aflată în colecția „Acad. G. Oprescu“ a Academiei Române va face parte din expoziția retrospectivă Constantin Brancusi, organizată la Paris de Centrul Pompidou.

Vernisajul are loc miercuri, 27 martie 2024, iar expoziția va rămâne deschisă în perioada 27 martie – 1 iulie 2024.

Sculptura Cap de copil a Academiei Române este expusă alături de un număr impresionant de lucrări, peste 200 de sculpturi, desene, fotografii, unelte și mobilier de atelier (provenind din atelierul parizian).

În spațiile expoziționale ale renumitului muzeu de artă contemporană vor putea fi admirate lucrări de artă ale marelui artist care provin din colecțiile Tate Modern, MOMA, Guggenheim Museum, Philadelphia Museum of Art, The Art Institute of Chicago, Dallas Museum of Art etc. România este reprezentată de Academia Română, Muzeul National de Artă a României, Muzeul de Artă din Craiova.

Acest eveniment expozițional este realizat înainte de renovarea Centrului Pompidou, care va dura cinci ani, și va include și mutarea atelierului Brâncuși din fața clădirii Pompidou.

Expoziția este organizată cu sprijinul Ambasadei României în Franța, Institutului Cultural Român de la Paris, sub înaltul patronaj al Președintelui Franței, Emmanuel Macron.

Detalii despre expoziția Constantin Brancusi sunt disponibile pe site-ul Centre Pompidou.

Revista de artă «L’Objet d’Art» a dedicat în martie 2024 un număr special lui Constantin Brâncuși, considerat pionierul sculpturii moderne.


Biroul de comunicare al Academiei Române