Comunicat de presă
23 octombrie 2023


Lansarea volumului
„The Algorithm of the Holocaust: Man-Beast Reversibility“


Academia Română organizează marți, 24 octombrie 2023, evenimentul de lansare a volumului „The Algorithm of the Holocaust: Man-Beast Reversibility“ elaborat de prof. univ. Jean-Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române. Manifestarea va avea loc în Aula Academiei Române din Calea Victoriei nr. 125, începând cu ora 9, și este onorat de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va rosti alocuțiunea de deschidere.

La eveniment este invitat să participe Excelența Sa domnul Reuven Azar, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Israelului în România.

Personalitatea medicului Jean-Jacques Askenasy și proiectele sale de cercetare vor fi prezentate de acad. Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române, acad. Ioan Dumitrache, secretarul general al Academiei Române, de prof. univ. Rodica Mihaela Stănoiu, prof. univ. Constantin Sima, prof. univ. Gabriel Andreescu, prof. univ. Octavian Buda și prof. univ. g-ral Mihail Ionescu. Discuțiile vor fi moderate de Sorin Antohi, istoric al ideilor, filosof, eseist și scriitor.

În paginile volumului „The Algorithm of the Holocaust: Man-Beast Reversibility“ profesorul de neurologie Jean-Jacques Askenasy pune în discuție conceptul de reversibilitate mentală a naturii umane la starea de animal sălbatic, analizând circumstanțele care au determinat implicarea mai multor categorii de persoane în cel mai tragic eveniment din istoria umanității, Holocaustul. „Holocaustul este un fenomen repetitiv care a dovedit capacitatea oamenilor de se ucide unii pe alții, a stabilit apartenența omului la fauna din care face parte ca animal vorbitor și a dovedit reversibilitatea mecanismului cerebral ca unitate a contradicției om-bestie“ este de părere prof. Jean-Jacques Askenasy, autorul volumului.

Volumul a apărut în 2023 în limba engleză la Editura Rao, iar prezentarea lui și dezbaterea temelor pe care le supune analizei cititorilor vor fi în limba română.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Biroul de comunicare al Academiei Române