data-layout="button" data-size="small"> Share

Comunicat de presă
6 decembrie 2022


Lansarea manualului universitar „Handbook of Neurocriminology“

Academia Română organizează miercuri, 7 decembrie 2022, evenimentul de lansare a manualului universitar „Handbook of Neurocriminology“, scris de prof. univ. Jean-Jacques Askenasy, membru de onoare al Academiei Române. Manifestarea va avea loc în Amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu“ din Calea Victoriei nr. 125, începând cu ora 17, și este onorat de prezența acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, care va rosti alocuțiunea de deschidere.

Aspectele actuale ale neurocriminologiei vor fi prezentate de acad. Ioan Dumitrache, secretarul general al Academiei Române, de prof. Rodica Mihaela Stănoiu, prof. Constantin Sima, prof. Bogdan Ovidiu Popescu, conf. univ. Aura Preda și Ovidiu Enculescu, directorul Editurii RAO. Discuțiile vor fi moderate de acad. Maya Simionescu, președintele Secției de științe biologice din Academia Română.

Manualul universitar „Handbook of Neurocriminology“ este destinat studenților la facultățile de medicină și de drept, rezidenților și medicilor specialiști, experților în analize judiciare. Studiile prezentate permit aprofundarea problemelor de criminologie, precum și a fenomenelor neurologice care activează anumite zone din creierul uman și determină acțiuni condamnabile. „Manualul nu intenționează să transforme actul criminal în boală a creierului, ci este menit să ajute la înțelegerea conceptului de Mens Rea, adică minte rea sau intenție rea, fără de care niciun om nu poate fi pedepsit de lege“ este de părere prof. univ. Jean-Jacques Askenasy, autorul manualului.

Accesul publicului la eveniment este liber.

Biroul de comunicare al Academiei Române