data-layout="button" data-size="small"> Share

16 iunie 2022

Academician Mircea Dumitru, Doctor Honoris Causa din partea Universității
„Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca

Academician Mircea Dumitru

Academician Mircea Dumitru, vicepreședinte al Academiei Române și președinte al Secției de filosofie, psihologie, teologie și pedagogie a Academiei Române, a primit joi, 16 iunie 2022, titlul Doctor Honoris Causa din partea Universității „Babeș-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Ceremonia de decernare a avut loc în Aula Magna a Universității „Babeş-Bolyai“, în prezența prof.univ.dr. Daniel David, rectorul universității. Laudatio a fost prezentată de prof.univ.dr. Dan Eugen Rațiu, prodecan al Facultăţii de Istorie şi Filosofie.

Ceremonia de acordare a titlului poate fi urmărită integral pe canalul YouTube al Universității „Babeş-Bolyai“

Titlul a fost acordat în urma propunerii reprezentanţilor Facultăţii de Istorie și Filosofie din cadrul Universității „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, pentru contribuția originală a acad. Mircea Dumitru în domeniul filosofiei și al logicii, pentru „aportul său la promovarea unor noi programe de studii și cercetări interdisciplinare de vârf și colaborarea îndelungată și fructuoasă cu Universitatea «Babeș-Bolyai».“

Ceremonia de decernare a fost urmată vineri, 17 iunie 2022, de simpozionul „Noi explorări în logică, filosofie și științele cogniției. In honorem Mircea Dumitru“, desfășurat în Sala Club a Colegiului Academic. Evenimentul a fost deschis de prof.univ.dr. Daniel David, rectorul Universității „Babeș-Bolyai“. În cadrul simpozionului acad. Mircea Dumitru a susținut conferința „Relații neutre din perspectiva metafizicii, filosofiei limbajului și a minții și a eticii. O schiță a unei sistematici filosofice“, care a fost urmată de dezbaterea „Teme din fundamentele filosofice ale neuroștiintelor cognitive“.

Biroul de comunicare al Academiei Române