data-layout="button" data-size="small"> Share

17 iunie 2022

Conferința prof. Wilhelm Dancă, membru corespondent al Academiei Române,
prezentată la Fundația „Joan Carrera“ din Barcelona

prof. Wilhelm Dancă

Credit foto: El Punt Avui


Prof. univ. dr. Wilhelm Dancă, membru corespondent al Academiei Române, a susținut marți, 14 iunie 2022, la Fundația „Joan Carrera“ din Barcelona, conferința cu titlul „Factorul religios în războiul din Ucraina“.

Prezentată în limba italiană și dedicată situației actuale a creștinilor ucrainieni, conferința a constituit prilejul unui dialog pe tema relației Bisericii cu statul, a diversității religioase și a structurilor ecleziastice existente în Europa actuală. Înregistrarea poate fi urmărită aici

Evenimentul face parte din seria de manifestări dedicate memoriei pr. Joan Carrera, episcop auxiliar al Barcelonei în perioada 1991-2008.

ALT

Credit foto: Religión Digital

ALT

Credit foto: Religión Digital

Prof. Wilhelm Dancă este specialist în istoria filosofiei medievale, a filosofiei religiei și a filosofiei culturii. Doctor al Universității Pontificale Gregoriana din Roma, a publicat peste douăzeci de cărți și numeroase studii de specialitate. Profesor cu două abilitări, pr. Wilhelm Dancă îndrumă doctoranzi în domeniul filosofiei și în domeniul teologiei la Universitatea din București. În perioada 2001-2011 a fost rector al Institutului Teologic Romano-Catolic din Iași, iar între anii 2012-2018 a fost rector al Institutului Teologic Romano-Catolic din București. Începând cu anul 2012 prof. Dancă este decan la Facultatea de Teologie Romano- Catolică a Universității din București.

Din anul 2008 este membru al Union Mondiale des Sociétés Catholiques de Philosophie (Canada), iar din 2017, membru titular al Academiei Europene pentru Științe și Arte din Salzburg, Austria.

În anul 2020 Sanctitatea Sa Papa Francisc i-a conferit Crucea Pro Ecclesia et Pontefice.

Biroul de comunicare al Academiei Române