Colocviul internațional „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării“




Organizator:
Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide” al Academiei Române – Filiala Iași


Partener:
Asociația Culturală „A. Philippide” din Iași



Colocviul internațional „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării“, ajuns la cea de a XII-a ediție, este singura manifestare științifică dedicată cu precădere lexicografiei românești. Desfășurat în format online, colocviul are ca scop reunirea specialiștilor în lingvistică și lexicografie tradițională cu profesioniști din domeniul procesării limbajului natural și al lexicografiei realizate cu mijloace electronice.

La ediția de anul acesta participă specialiști din Franța, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Slovenia, Spania.

Programul evenimentului cuprinde prezentări dedicate dicționarelor, analize ale unor studii de caz privind informatizarea, rezultate ale cercetărilor lingvistice din institutele de specialitate ale Academiei Române și din cadrul facultăților de profil din țară și din străinătate, lansări ale unor volume tematice.

Lucrările vor fi transmise în direct pe pagina de Facebook a Academiei Române – Filiala Iași, iar studiile rezultate în urma prezentărilor vor fi publicate în Actele Colocviului internațional „Lexicografia academică românească. Provocările informatizării” 2023, volum ce va fi accesibil pe platforma SOLIROM.