Home

Contact us

Agenda

COMUNICAT

In Aula Academiei Romāne s-a desfasurat, in ziua de 23 martie 2001, Sesiunea anuala de comunicari stiintifice a Institutului de cercetari juridice al Academiei Romāne.

Prima parte a lucrarilor s-a desfasurat in plen si dupa cuvantul de salut din partea conducerii Academiei Romāne rostit de acad. Florin Filip, vicepresedinte al Academiei Romāne, si mesajul transmis de Adrian Nastase, Prim-Ministru al Guvernului Romaniei, acad. Paul Mircea Cosmovici, director onorific al Institutului a prezentat contributia Institutlui la realizarea programelor academice prioritare in perspectiva aderarii Romāniei la Uniunea Europeana.

Prof.univ. dr. Rodica Stanoiu, ministrul Justitiei, a prezentat comunicarea "Criminologia post-moderna sau cea de a treia paradigma".

Prof. univ. dr. George Antoniu, director stiintific al Insitutului a dezvoltat tema "Dreptul penal si integrarea europeana".

In continuare, lucrarile s-au desfasurat pe doua sectiuni: "drept privat" si "drept public".

S-au prezentat aproape 50 de comunicari privind aspecte teoretice si de practica juridica si impreuna cu discutiile au oferit o imagine a activitatii de cercetare, prefigurād viitoare teme ce vor concentra inteligenta si talentul cercetatorilor .