Home

Contact us

Agenda

Materiale pentru electrotehnica

Īn Aula Academiei Romāne s-au deschis, īn ziua de 21 mai 2001, lucrarile celei de treia editii a atelierului stiintific international cu tema Materiale (magnetice si dielectrice) pentru electrotehnica, EmdE-2001, organizate de Sectia de Stiinte Tehnice a Academiei Romāne, Ministerul Educatiei si Cercetarii si Facultatea de Electrotehnica a Universitatii Politehnica di Bucuresti.

Īn deschiderea lucrarilor, au rostit alocutiuni acad. Andrei Tugulea, secretar general al Academiei Romāne, Adrian Cāmpureanu din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii, prof. dr. Ioan Dumitrache, rectorul Universitatii Politehnica din Bucuresti, acad. Radu Voinea, presedintele Sectiei de Stiinte Tehnice a Academiei Romāne, prof. dr. Horia Gavrila, copresedinte al EmdE-2001, care au subliniat importanta si actualitatea temei, caracterul ei interdisciplinar si perspectivele dezvoltarii viitore īmbogatite si de cooperarea internationala dintre specialisti. Au participat specialisti din Belgia, Franta, Italia, Japonia, Rusia si Romānia.

Lucrarile continua   īn zilele de 22 si 23 mai la Facultatea de Inginerie Electrica a Universitatii Politehnica din Bucuresti.