Home

Contact us

Agenda

COMUNICAT

Īn ziua de 16 mai 2001 s-au desfasurat lucrarile sesiunii de primavara a Comitetului Romān de Istorie si Filosofie a Stiintei si Tehnicii ( CRIFST), divizia de Istorie a stiintei.

La īnceputul lucrarilor, prof. dr. Horia Colan, membru corespondent al Academiei Romāne, a facut un scurt istoric al istoriei stiintei si tehnicii īn Romānia. Cele 16 comunicari sustinute a prezentat evenimente si personalitati din stiinta si tehnica romāneasca si universala ca momente aniversare de referinta. Au fost evocati Spiru Haret, Gogu Constantinescu, John Desmond Bernal, Ludwig Wittgenstein, Henri de Lacase Duthier s.a. Alte comunicari au prezentat evolutia de un secol a radiotelecomunicatiei, importanta initierii, acum75 de ani, a Extensiunii universitare din Transilvania, mecanismele mistificarii īn organizarea cunostintelor, cu exemplificarea cazului N.C. Paulescu s.a.

Ca si la editiile precedente si aceasta sesiune a prilejuit reliefarea unor aspecte inedite sau prea putin cunoscute din evolutia stiintei si tehnicii cu semnificatiile lor, pe care specialistii le-au aflat īn activitatea lor de cercetare.