Home

Contact us

Agenda

COMUNICAT

Īn Sala de Consiliu a Academiei Romāne s-au desfasurat, īn ziua de 15 februarie, lucrarile celui de al 10- lea Simpozion de comunicari stiintifice a Comisiei de analiza termica si calorimetrie a Sectiei de Stiinte chimice a Academiei Romāne.

Īn deschidere, acad. Maria Brezeanu, presedinta Sectiei, a rostit un cuvānt de salut participantilor la aceasta manifestare stiintifica devenita o traditie.

Lucrarile au fost conduse de prof. dr. doc. Eugen Segal, membru corespondent al Academiei Romāne, presedintele Comisiei de analiza termica si calorimetrie si de prof. dr. D. Fatu, vicepresedinte al Comisiei.

A fost prezentata o informare privind cel de al XII- lea Congres de analiza termica si calorimetrie, desfasurat īn perioada 14-18 august la Copenhaga. Comunicarile care au urmat au pus īn discutie probleme de

cinetica neizotermica (prof. D Fatu, prof. E Segal, dr. Budrugeac, dr. Oana Carp, conf. dr. Viorica Musat, dr. A Popa)

chimia materialelor de constructii (prof. I. Teoreanu, Stefania Stoleriu)

chimia schimburilor de ioni (prof. Cornelia Iditoiu, Dorina Chambre, prof. Attilio Cesaro)

comportarea termica a unor amestecuri de polimeri semi - cristalini si cristal lichid (Cristofor I. Simionescu, Doina Macocinschi)

descompunerea termooxidativa a amestecurilor de materiale plastice (Cornelia Vasile, M. Brebu, R. Darie).

Īn acest cadru, Dnul Lucian Chisaraicu, directorul firmei International Stands a prezentat activitatea firmelor Netsch si Linon High Therm.

Prof. dr. doc. Eugen Segal apreciaza ca, din punct de vedere al nivelului stiintific, acest simpozion a īnregistrat o crestere semnificativa fata de editiile precedente.