PERSONALITĂȚI ACADEMICE
Istoria Secțiilor Academiei Române

 

Proiect în lucru

 

Proiectul de față, aprobat de Biroul Prezidiului Academiei Române, urmărește promovarea istoriei Secțiilor Academiei Române și a realizărilor de prestigiu ale membrilor acestora.

Proiectul este structurat în 14 volume, corespunzătoare Secțiilor AR: Filologie și literatură; Istorie și arheologie; Filosofie, teologie, psihologie și pedagogie; Matematică; Fizică; Chimie; Biologie; Medicină; Geoștiințe (Geologie – Geofizică – Geografie); Agronomie și silvicultură; Științe tehnice; Economie, drept și sociologie; Arte, arhitectură și audiovizual; Știința și tehnologia informației.

Fiecare volum cuprinde o scurtă istorie a Secției, însoțită de lista membrilor săi de la înființare până în prezent (membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare) precum și profilul profesional al membrilor activi din cadrul Secției respective, prezentând pentru fiecare: date biografice, studii, funcții și responsabilități, principalele contribuții științifice și culturale, lista lucrărilor publicate (selectiv) și a altor realizări, recunoaștere internă și internațională, memorialistică și un set de fotografii.

Pregătirea pentru postarea pe internet a fost realizată de Colegiul de redacție, format din: acad. Nicolae Anastasiu, acad. Marius Andruh, acad. Gheorghe Păun și dr. Dorina-Elena Rusu, membru corespondent al Academiei Române.

În perspectivă, pe măsura finalizării celor 14 volume, va urma tipărirea lor la Editura Academiei Române.

Mulțumiri tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui Proiect.

 

Secțiile Academiei Române

 
copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006